Konferencja naukowa w Centrum ECOTECH-COMPLEX

Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania”
8 czerwca 2019 r.
Centrum ECOTECH-COMPLEX
ul. Głęboka 39 Lublin
 
 
Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców. Podczas Konferencji zostaną poruszone zagadnienia związane z zapewnianiem odpowiedniej jakości i ilości żywności, jej produkcją i przetwarzaniem, a także kwestie dotyczące konsumpcji. Co więcej, w gronie ekspertów będziemy dyskutować o diecie współczesnego człowieka oraz jej wpływie na rozwój i wzrost liczby tzw. chorób cywilizacyjnych.
 
Do udziału w Konferencji zapraszamy pracowników naukowych, doktorantów i studentów zainteresowanych tematyką prawidłowego odżywiania, przetwarzania, jak i produkcji żywności.
 
Gośćmi Honorowymi konferencji będą:
• prof. dr hab. Urszula Gawlik-Dziki – Katedra Biochemii i Chemii Żywności, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Tytuł wystąpienia: Żywność i żywienie w kontekście paradoksu życia tlenowego
• dr hab. n. hum., dr n. med. Michał Skrzypek – Zakład Dietetyki Klinicznej, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Lublinie Tytuł wystąpienia: Społeczne uwarunkowania efektywności prewencji kardiologicznej oraz ich praktyczne implikacje
 
Organizator Konferencji:
Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL
ul. Głowackiego 35/348, 20-060 Lublin
e-mail: kontakt@fundacja-tygiel.pl
tel. 510 897 570

    Aktualności

    Data dodania
    22 maja 2019