Ta strona używa cookies
Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny umcs.pl zostały zainstalowane pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.
Serdecznie zapraszamy na wykład na temat trzeciego kryterium ewaluacji, który wygłosi wybitny naukowiec prof. Louise Manning. Spotkanie odbędzie się dnia 17.05.2022 (wtorek) w Auli III na Wydziale Ekonomicznym (Rektorat) w godzinach 14.00-16.00.
Professor Louise Manning jest zaliczana do grona najbardziej rozpoznawalnych i wpływowych naukowców na świecie z dziedziny FOOD. Obecnie pracuje na University of Lincoln w Lincoln Institute for Agri-Food Technology na stanowisku Professor of Sustainable Agri-Food Systems. Poprzednie miejsce pracy to Royal Agricultural University in Cirencester. Profesor Manning ma ponad 35-letnie doświadczenie w pracy w przemyśle żywnościowym jako szkoleniowiec i naukowiec. Przed rozpoczęciem kariery akademickiej pracowała w biznesie, a ponadto prowadzi dużą farmę rodzinną. W Royal Agricultural University była Dyrektorem ds. trzeciego obszaru ewaluacji. Jej pasją jest rozwój zrównoważony oraz kwestie społeczne w żywnościowym łańcuchu dostaw.
Louise Manning jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. W swojej sieci ma ponad 4000 obserwujących (Twitter, LinkedIn). Można ją obserwować na Twitterze: @foodsafetyljm i @thefoodconverse.
źródło: Wydział Ekonomiczny UMCS