II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania”

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania”

6 grudnia 2019 r.

Centrum ECOTECH-COMPLEX

ul. Głęboka 39 Lublin

 Strona www: http://www.nutricib.pl/

Strona Facebook: https://www.facebook.com/KonferencjaNutricib/

Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców. Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania” to wydarzenie, którego głównym celem jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Podczas Konferencji poruszone zostaną zagadnienia związane m.in. z zapewnianiem odpowiedniej jakości i ilości żywności, jej produkcją i przetwarzaniem, a także kwestie dotyczące konsumpcji. Ponadto, w gronie ekspertów będziemy dyskutować o diecie współczesnego człowieka oraz jej wpływie na rozwój i wzrost liczby tzw. chorób cywilizacyjnych.

Konferencja skierowana jest do studentów, doktorantów i pracowników naukowych, a także osób zainteresowanych tematyką prawidłowego odżywiania, przetwarzania, jak i produkcją żywności.

Goście Honorowi:

  • prof. dr hab. Bożena Gładyszewska – Zakład Fizyki Stosowanej, Katedra Biofizyki, Wydział Inżynierii Produkcji, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Tytuł wystąpienia: Metody badań stosowane w naukach przyrodniczych

  • prof. dr hab. Barbara Baraniak – Katedra Biochemii i Chemii Żywności, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Tytuł wystąpienia: Białka żywności jako źródło fizjologicznie czynnych peptydów

    Aktualności

    Data dodania
    2 grudnia 2019