Konkurs: JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health

Zespół ds. Projektów Badawczych Międzynarodowych informuje, że 1.04.2015 r. Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłosiło konkurs na projekty badawcze międzynarodowe w obszarze przetwórstwa żywności.

JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health

Nabór wniosków: 1.04.2015 – 15.07.2015 (poprzez system elektroniczny)
Budżet NCBR: 500 000 euro
Okres realizacji projektu: do 3 lat
Finansowanie: do 100 % kosztów kwalifikowalnych

Zakres tematyczny:

  • Food processing for matrix stability and controlled digestibility, bioavailability, bio-accessibility and bioactivity of food compounds
  • Food structures for appropriate bioavailability of nutrients and bioactives
  • Optimize food processing for quality and safety

Kraje uczestniczące w konkursie: Belgia, Niemcy, Irlandia, Włochy, Holandia, Norwegia, Polska, Rumunia.

Konsorcjum: wymagany jest udział co najmniej 3, maksymalnie 8 partnerów pochodzących z co najmniej 3 różnych krajów objętych konkursem. Dopuszczany jest udział maksymalnie 2 partnerów z tego samego kraju.

Zgłoszone wnioski powinny jasno wskazać wartość dodaną płynącą ze współpracy w ramach konsorcjum.

Materiały do pobrania

Kontakt w NCBR:
Katarzyna Moczulska
tel.: +48 515 061 519
e-mail: katarzyna.moczulska@ncbr.gov.pl  


Zespół ds. projektów badawczych międzynarodowych:
Magdalena Pokrzycka-Walczak, e-mail: magdalena.pokrzycka@poczta.umcs.lublin.pl
Anna Kotula-Pytel, e-mail: anna.kotula@poczta.umcs.lublin.pl
Tel. 537 54 58, Rektorat, p. 1306

    Aktualności

    Autor
    Anna Kotula-Pytel
    Data dodania
    3 kwietnia 2015