Bezpieczeństwo żywnościowe – otwarte konsultacje społeczne

Biuro ds. Współpracy Międzynarodowej informuje o rozpoczęciu przez Komisję Europejską konsultacji społecznych dotyczących Programu Pracy na lata 2018-2020 w obszarze „Bezpieczeństwo żywnościowe, zrównoważone rolnictwo i leśnictwo, badania mórz i wód śródlądowych oraz biogospodarka” (Food Security, sustainable agriculture and forestry, marine and maritime and inland water research and the bioeconomy).

Otwarte konsultacje to integralna część procesu przygotowywania programów pracy w Programie Horyzont 2020. Udział w nich daje możliwość współuczestniczenia w tworzeniu programów pracy, a przez to wpływu na kształt przyszłych konkursów.

Opinie będą przyjmowane do 28 sierpnia 2016 r. Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do wzięcia udziału w konsultacjach. Szczegóły znajdują się na stronie Komisji Europejskiej.

Biuro ds. Współpracy Międzynarodowej
Centrum Badań Naukowych i Współpracy Międzynarodowej
tel. 81 537 54 58
e-mail: magdalena.pokrzycka@umcs.pl; marlena.wosiak@umcs.pl;                                       olga.pliszczynska@umcs.pl

 

    Aktualności

    Data dodania
    8 czerwca 2016