The adressbook

mgr Adam Jarzmik

mgr Adam Jarzmik
Stanowisko
asystent
Jednostki
KATEDRA MUZYKI JAZZOWEJ I ROZRYWKOWEJ
Telefon
+48 782 642 993
Adres e-mail
Wyświetl
Strona www
www.adamjarzmik.com
https://www.facebook.com/jarzmikadam
Konsultacje

Konsultacje odbywają się w środy 
godz. 16:00-18:00
Instytut Muzyki Wydział Artystyczny UMCS
Al. Kraśnicka 2a
sala nr 105

O sobie

Adam Jarzmik- pianista, kompozytor, aranżer, producent


 

Urodził si10.07.1990 roku w Gliwicach. Absolwent Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie fortepianu jazzowego oraz kompozycji i aranacji. Od 2015 roku pedagog tej e uczelni. Jako 17-latek zadebiutował na festiwalu „Starzy i Młodzi czyli Jazz w Krakowie” ze swoim kwartetem. Najwikszy wpływ na profesjonalndrogartystycznpianisty miał okres studiów o specjalnoci „Kompozycja i Aranżacja” założył on wówczas swój autorski zespół „Adam Jarzmik Quintet” którego efekty intensywnej i twórczej pracy zostały nagrodzone na wszystkich festiwalach i konkursach jazzowych w Polsce. Efektem tej grupy są trzy albumy „Euphoria”(Audio Cave) oraz „Live At Radio Katowice”(Jazz Forum) i „On The Way Home” (Audio Cave) z gościnnym udziałem nowojorskiego gitarzysty Mike’a Moreno. W ankiecie Jazz Top 2017 magazynu JazzForum wyróżniony w dwóch kategoriach „Nowa Nadzieja- zespół” i „Nowa Nadzieja- muzyk”. Kierownik artystyczny projektów „Amy Winehouse Symfonicznie” oraz „Integracja Malowana Dźwiękiem”. W swej dotychczasowej karierze koncertował m.in Nowym Yorku, Rosji, Rumunii, Hiszpanii, Słowacji i Anglii.


 

Dyskografia:


"Moniuszko- pragnienia i rozterki"
(2019) - Michalska & Jarzmik Quintet

"On The Way Home" (2019) - Adam Jarzmik feat. Mike Moreno
"Notes Of Life"
(2019) - Marcelina Gawron
"Let's Do It" (2019) - Paweł Kamiski Quartet
"Day in The Bus" (2019) - Szymon Klekowicki Sekstet
"Koldy" (2018) - Nikola Lipska
„Antrum” (2018) - Marta Torebko
„Live At Radio Katowice" (2017) - Adam Jarzmik Quintet
„Euphoria” (2017) - Adam Jarzmik Quintet
„Przy jednym Stole" (2013) -Iza Mytnik
„Winia” (2011) -Kasia Cygan


 

 

Nagrody i wyróżnienia:

2015 - Nagroda Publicznoci w „I Midzynarodowym konkursie na kompozycje jazzow” (Katowice)

2015 - III Nagroda na „IX Konkursie Kompozytorskim im. Krzysztofa Komedy” (Słupsk)
2016 - Wyró
nienie na „II Midzynarodowym konkursie na kompozycje jazzow” (Katowice)
2016 - II Nagroda na „52 Festiwalu Jazz Nad Odr
” (Wrocław)

2016 - I Nagroda na ‚,VII RCK Pro Jazz Festiwal (Kołobrzeg)
2016 - II Nagroda na „Zilina INTERNARIONAL Jazz Contest” (S
łowacja
2016 - I Nagroda na „Blue Note Competition” (Pozna

2017 - III Nagroda na „III Midzynarodowym konkursie na kompozycje jazzow” (Katowice)

2017 - Grand Prix na X Konkursie Kompozytorskim im. Krzysztofa Komedy (Słupsk)

2017 - Grand Prix na „19. Bielskiej Zadymce Jazzowej” (Bielsko-Biała)
2017 - Grand Prix na „53 Festiwalu Jazz Nad Odr
” (Wrocław)
2017 - II Nagroda na „ BIGSKY JAZZ” (Rosja)

2017 - Finalista „Gexto Jazz Festiwal” (Hiszpania)
2017 - Nagroda specjalna na „Sibiu Jazz Festival” (Rumunia)
2017 - Nagroda „Klucz do Kariery” (Gorzów Wielkopolski)
2019- II Miejsce na „Gexto Jazz Festiwal” (Hiszpania) z zespo
łem Szymon Klekowicki Sekstet.

2019- Grand Prix „Krokus Jazz Festival” z zespołem Michalska | Jarzmik Quintet

 




Follow UMCS: